Chémia vybraných potravín

doc. RNDr. Mária Ganajová, CSc.

Chémia vybraných potravínVieme, čo jeme?

Dnes sa v domácnostiach používa viac než pol milióna chemických produktov. Medzi tieto produkty a potreby človeka patria potraviny. Z akých chemických látok sú potraviny zložené, ako ich možno dokázať, aký vzťah majú jednotlivé potraviny k zdravej výžive, čo sú to prídavné látky - to všetko sa v rámci tejto prednášky dozviete.

Ďalej sa dozviete, prečo pri krájaní cibule slzia oči, ktoré chemické látky obsahuje pomaranč, či sú aditíva v potravinách nevyhnutnosť alebo hrozba, ako bola objavená káva, či ako vojde vajíčko do fľaše.

 

19.10.2011 o 15:20

poslucháreň M/6
Moyzesova 11, Košice

 



Dátum pridaniaSobota, 08. Október, 2011 @10:22
Kategórie,
Nálepky,
Prečítané4 287x
Opiner Friends Digg del.icio.us Live Google Technorati Spurl Vybrali.sme.sk Mojelinky.sk Vytlačiť túto stránku Odoslať emailom